top of page

ABOUT US

Na heel wat jaren werken in onze familiezaak op het Knokse strand, besloot ik een tijdje geleden om op mijn eigen benen te gaan staan. De liefde voor koken werd me eigenlijk doorgegeven.

Mijn opa was vroeger chef kok en ook mijn papa volgde in zijn voetsporen.

Al mijn hele leven hou ik enorm van lekker eten en van zelf koken.

Het meest kan ik genieten van simpele gerechten, met gewone, pure, maar smaakvolle ingrediënten.

Mangiamo-13.jpg

Wat mij het meest gelukkig maakt in het leven, is reizen.

Door onze intense job gedurende 7 maanden per jaar op strand, hield ik ook wat tijd over om de wereld te zien.

Ik ben heel fier als ik kan zeggen dat ik op jonge leeftijd al heel wat van de mooiste plekjes van de wereld heb ervaren en heel wat culturen van dichtbij heb mogen beleven.

Deze twee passies vallen naadloos in elkaar in mijn nieuwe concept, Mangiamo.

Mangiamo is het italiaanse woord voor ‘Let’s Eat’.

Ik wil graag de heerlijke ‘Dolce Far Niente’ dat in Italië zo hoog in het vaandel wordt gedragen, wat meebrengen naar Knokke.

De keuken is simpel, maar bewust gekozen.

Alle ingrediënten zijn steeds seizoensgebondenen zorgvuldig uitgekozen om de smaken zo puur mogelijk te houden.

Alle pasta wordt dagelijks vers bereid en is dan ook vegan.

​

We werken met witte, volkoren en glutenvrije pasta.

Daarnaast hebben we ook courgetti, een ‘spaghetti’ gemaakt van courgettes, voor iedereen wat wils dus.

De sauzen variëren ook van een klassieke bolognese of amatriciana, tot een vegetarische kaassaus of een vegan groentjes saus.

Mangiamo-16.jpg

Verder serveren we ook wekelijks verse salades, of typische italiaanse gerechten die bij het seizoen passen, een heerlijke pasta uit de oven in de winter, tot een frisse pastasalade in de zomer.

Ook soep wordt dagelijks vers gemaakt en kan gegeten worden met een knapperige ciabatta.

​

We hebben ook steeds zelfgemaakte dessertjes, die ik in het weekend aanvul met italiaanse lekkernijen.

Ook de antipasti en de wijnen zijn stuk voor stuk zelf geselecteerd en komen uit alle hoeken van Italië voor een heerlijk momentje ‘La Dolce Vita’.

 

Ik hoop jullie snel te mogen verwelkomen in mijn stukje Italië aan de Knokse kust.

 

Jane

Mangiamo-23.JPEG
bottom of page